DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube

Nieuws

10 mei 2021

Veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van Healthtech

Muziek en geluid spelen een grote rol bij verschillende opkomende gezondheidstechnologieën. Innovaties op het gebied van stress en dementie beloven een betere kwaliteit van leven.

4 mei 2021

Artificiële intimiteit roept veel vragen op

Is seks met robots over een paar jaar inderdaad heel normaal, zoals expert in kunstmatige intelligentie David Levy beweert? Hij is van mening dat robots over ongeveer dertig jaar zo ver zijn ontwikkeld dat mensen er intieme relaties mee aan kunnen gaan en gelooft zelfs dat het mens-robot huwelijk gelegaliseerd zal worden. Er zijn meer experts die zijn mening delen. Dat is ook niet zo gek, gezien de snelle technologische innovaties op het gebied van seksualiteit.

3 mei 2021

Cyborgs: ze zijn er al

Een geïmplanteerde antenne in je hoofd waarmee je kleuren kan ‘horen’. Of online seismische sensoren in je voeten waarmee je aardbevingen kan voelen. Nee, dit is geen science fiction.

22 april 2021

Techniekgeschiedenis saai? Welnee. ‘Het heeft even geduurd, maar ook Nederlanders zien het nu als onderdeel van hun cultuur.’

Olga Coolen, directeur van het Philips Museum, vertelt bevlogen over het belang van de geschiedenis van de techniek en de technologie. Waar andere landen deze geschiedenis al langer omarmen als wezenlijk onderdeel van hun cultuur lijkt ook Nederland nu ‘om’ te zijn.

13 april 2021

Mix van fysiek en online bij Dutch Technology Week 2021

Nog even en dan is het zover. Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week plaats. Vorig jaar moest het programma vanwege de coronacrisis in allerijl worden aangepast zodat er online toch nog een paar evenementen door konden gaan. Dit jaar is tijdig gekozen voor een veilige variant die bestaat uit online en hybride activiteiten.

18 juni 2020

Terugblik – DTW online edition – 8 t/m 13 juni 2020

Wij kijken terug op een hele bijzondere week, met verhalen, video’s, workshops en een live quiz over technologie. En dit alles dus helemaal online! Het gevarieerde programma is goed ‘bezocht’, via de website en de DTW- social media kanalen. Om na te genieten en ter inspiratie sturen we je hierbij een korte impressie van de week.

4 juni 2020

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dat er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week zou plaatsvinden, was al duidelijk. Maar om de DTW-missie te benadrukken en geen enkele kans te verliezen het belang van technologie voor onze maatschappij te benadrukken, is er dit jaar wel een online-editie. Van 8 tot en met 13 juni, de oorspronkelijke data van de Dutch Technology Week, staat nu de DTW2020 Online op de agenda. “In deze bijzondere tijd is er alle reden voor een bijzondere Dutch Technology Week” zegt projectmanager Monique de Wit. “Online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.”

25 mei 2020

DTW2020 online

Dit jaar is er geen fysieke Dutch Technology Week, maar een online editie: van 8 tot en met 13 juni staat de DTW2020 Online op de agenda. In deze bijzondere tijd een bijzondere Dutch Technology Week: online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.

Technologie is niet weg te denken uit ons dagelijks bestaan, ons leven en werken. Ook nu ontstaan initiatieven waarin een hoofdrol is weggelegd voor technologie, innovatie en samenwerking.

24 maart 2020

DTW2020 geannuleerd

Helaas zijn we de afgelopen weken met elkaar in een hele bijzondere situatie gekomen, we werken vanuit thuis, houden 1,5 meter afstand tot elkaar en beperken onze sociale contacten noodgedwongen zo veel mogelijk.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op: eind vorige week waren we nog in overleg of en hoe de DTW2020 eventueel doorgang kon vinden. Inmiddels is het duidelijk dat het dit jaar geen haalbare kaart meer is. Het kabinet heeft verdergaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus en alle evenementen  tot 1 juni afgelast. Dit heeft ook grote gevolgen voor de DTW2020: het is niet reëel om 8 juni het startsein te geven voor een week vol feestelijkheden en events rondom ons thema technologie. De DTW2020 gaat dan ook niet door.

12 maart 2020

Astronaut Mindy Howard gaat strijden voor meer diversiteit in de tech

Toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt in 2020 een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven met 2000 leden.

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet.

4 maart 2020

Rabobank nieuwe partner voor Dutch Technology Week

In maart 2020 tekende Rabobank voor een driejarige verbinding als partner aan de Dutch Technology Week (DTW). Het partnership zorgt voor een financiële impuls en inhoudelijke aanvulling op het DTW-programma.

De Dutch Technology Week heeft als doel het versterken van de Nederlandse hightech-sector. Door successen te delen en trots en bewustzijn te creëren moet meer talent worden aangetrokken voor deze sector. “Brainport heeft een gigantische aantrekkingskracht op bedrijven en kenniswerkers. En dat is ontzettend belangrijk. Want laat daar nou een van de grootste uitdagingen liggen voor deze regio: het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers,” licht Gerard Zwartkruis, directeur Rabobank, toe.

Onze partners