DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube

Nieuws

15 juli 2021

Rabo@DTW Talks: Starters delen hun verhaal over starten en groeien in Food-, Med- en High Tech

Van landbouw tot aan zorg: Technologie wordt volop toegepast in alle sectoren van de samenleving. Een bedrijf beginnen, of als bedrijf groeien in de Med Tech, de Food Tech, en de High Tech: hoe ziet dat eruit? Starters en investeerders waren te gast tijdens de Dutch Technology Week 2021 en vertelden over de door hun ontwikkelde technologie en over hun positie op de markt.

30 juni 2021

DTW Talk: Top 3 technologieën van de toekomst

Van Deep Fakes tot aan slimme reiniging: bij de Dutch Technology Week ontbrak het niet aan futurisme. In dit artikel een drietal vernieuwende, veelbelovende technologieën die voorbij kwamen tijdens de DTW.: AI, Fotonica, 3D metaalprinsen.

25 juni 2021

Terugblik op een bijzondere DTW

Drie weken geleden sloten wij een bijzondere, maar geslaagde 10e editie van de Dutch Technology Week af. Het was een bijzondere editie die voor het grootste deel bestond uit online activiteiten voor alle doelgroepen. De hele week hebben scholieren, studenten en professionals gezien en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om in de hightechsector aan de slag te gaan en mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

3 juni 2021

Een toekomst in de technologie komt voor steeds meer jongeren dichterbij

Op maandag 31 mei 2021 was het dan eindelijk zover. De tiende editie van de Dutch Technology Week ging van start. Na vele maanden van voorbereidingen is er een mooie mix van online en fysieke evenementen tot stand gekomen. Om de toekomst van de technologie veilig te stellen, wordt er ook dit jaar weer volop ingezet op techniekpromotie.

1 juni 2021

Alert blijven in halfgeleiderindustrie door samenwerking

De industrie van halfgeleiders zit in de lift. Het is duidelijk dat de vraag naar chips, en daarmee naar producten en diensten in de hele industriële keten, ongekend hoog is. Door de toenemende informatisering van de samenleving zal de vraag naar steeds meer en betere chips alleen maar toenemen. Halfgeleiders zijn cruciaal voor de economie. Nederland, met name Brainport, maar ook het cluster rond Nijmegen, zit duidelijk in de voorste wagen. 

27 mei 2021

Rabobank bindt zich aan Brainport als nooit tevoren

Het is de Rabobank menens wat betreft Brainport. Dit gebied in Zuidoost-Brabant is misschien wel de belangrijkste regio in Europa als het gaat om innovatieve hightech.
Brainport, de concentratie van de high techmaakindustrie in Zuidoost-Brabant, groeit als nooit tevoren. Een van de partijen die de groei faciliteert is Rabobank. Deze coöperatieve bank pompt de komende twee jaar zo’n 700 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de Brainportregio. Het afgelopen jaar heeft Rabobank al 300 miljoen uitgegeven om start-ups, scale-ups en andere innovatieve projecten te ondersteunen. Dat geld komt boven op reguliere vormen van financiering.

National FameLab Final comes to TU/e!

Final of the science communication competition takes place online on Tuesday June 1st as part of the program for Dutch Technology Week.

The national final of FameLab – the annual science communication competition – is coming to Eindhoven! Ten contestants from four Dutch universities – including three contestants from TU/e – will battle it out to be the jury’s overall winner of the Dutch FameLab competition 2021.

26 mei 2021

‘Als je kiest voor techniek, kies je voor werkzekerheid’

Er zijn nog altijd te weinig jongeren die kiezen voor een baan in de techniek. En dat terwijl de banen voor het oprapen liggen. Vanuit het Eindhovense high tech ecosysteem Brainport Industries wordt er samen met het onderwijs en het regionale bedrijfsleven gewerkt aan een oplossing.

24 mei 2021

Mobiliteitswereld gaat volledig veranderen

Het gaat er vooral om dat we op een duurzame manier tegemoetkomen aan de toenemende behoefte aan mobiliteit. Daarbij moeten we ervoor zorgen dat het continuïteit heeft. Verschillende disruptieve ontwikkelingen in de mobiliteitswereld zullen de komende jaren leiden tot verregaande veranderingen. Nieuwe technieken zullen ingezet moeten worden om onze wijzigende persoonlijke behoefte aan vervoer te faciliteren. Mobility as a service (MaaS) zal zich steeds nadrukkelijker manifesteren.

22 mei 2021

Frits van Hout leidt al tien jaar het Feest van de Techniek

Dutch Technology Week is het uithangbord van de Nederlandse techsector
Het was 2011, Brainport was net uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Een titel met status, maar ook een die maar één keer behaald kan worden. En dus bogen de hotshots van de regio zich over de vraag hoe dat succes een zichtbaar vervolg kon krijgen.

20 mei 2021

Samenwerkingsverbanden zetten techniekonderwijs nog beter op de kaart

Techniek is niet meer weg te denken uit ons leven. Sterker nog, technische innovaties zullen in grote mate onze toekomst bepalen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat kinderen er al van jongs af aan mee te maken krijgen.

14 mei 2021

Science + Tech Online Quiz tijdens Dutch Technology Week internationaler dan ooit

Het begon allemaal bij de allereerste editie van de Dutch Technology Week (DTW) in 2012. Sinds die tijd is Quiz Night NL uitgegroeid tot een immens populair evenement waar elk jaar weer vele mensen aan meedoen. In ‘normale tijden’ werd het evenement gehouden in het Eindhovense Klokgebouw. Vorig jaar kon er wegens corona echter geen fysieke DTW plaatsvinden. Daarom moest er door de organisator van de quiz, evenementenbureau Number 42, snel geschakeld worden.

Virtueel podium voor technologie tijdens DTW Talks voor studenten en professionals

Ook dit jaar is er tijdens de Dutch Technology Week (31 mei tot en met 5 juni 2021) weer van alles te doen. Al eerder schreven we dat het programma bestaat uit een mix van online en fysieke activiteiten. Naast de evenementen voor het onderwijs zijn er verschillende online evenementen voor studenten en professionals.

11 mei 2021

Meer aandacht voor maatschappelijke impact van AI

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) volgen elkaar in rap tempo op. Dit heeft impact op de maatschappij als geheel. Er worden bijvoorbeeld allerlei slimme systemen ontwikkeld waarmee ons leven veiliger en aangenamer wordt gemaakt, zoals meedenkende en meesturende auto’s. Lang niet iedereen heeft echter een technische achtergrond of verdiept zich graag in technologie.

10 mei 2021

Veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van Healthtech

Muziek en geluid spelen een grote rol bij verschillende opkomende gezondheidstechnologieën. Innovaties op het gebied van stress en dementie beloven een betere kwaliteit van leven.

4 mei 2021

Artificiële intimiteit roept veel vragen op

Is seks met robots over een paar jaar inderdaad heel normaal, zoals expert in kunstmatige intelligentie David Levy beweert? Hij is van mening dat robots over ongeveer dertig jaar zo ver zijn ontwikkeld dat mensen er intieme relaties mee aan kunnen gaan en gelooft zelfs dat het mens-robot huwelijk gelegaliseerd zal worden. Er zijn meer experts die zijn mening delen. Dat is ook niet zo gek, gezien de snelle technologische innovaties op het gebied van seksualiteit.

3 mei 2021

Cyborgs: ze zijn er al

Een geïmplanteerde antenne in je hoofd waarmee je kleuren kan ‘horen’. Of online seismische sensoren in je voeten waarmee je aardbevingen kan voelen. Nee, dit is geen science fiction.

22 april 2021

Techniekgeschiedenis saai? Welnee. ‘Het heeft even geduurd, maar ook Nederlanders zien het nu als onderdeel van hun cultuur.’

Olga Coolen, directeur van het Philips Museum, vertelt bevlogen over het belang van de geschiedenis van de techniek en de technologie. Waar andere landen deze geschiedenis al langer omarmen als wezenlijk onderdeel van hun cultuur lijkt ook Nederland nu ‘om’ te zijn.

13 april 2021

Mix van fysiek en online bij Dutch Technology Week 2021

Nog even en dan is het zover. Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week plaats. Vorig jaar moest het programma vanwege de coronacrisis in allerijl worden aangepast zodat er online toch nog een paar evenementen door konden gaan. Dit jaar is tijdig gekozen voor een veilige variant die bestaat uit online en hybride activiteiten.

18 juni 2020

Terugblik – DTW online edition – 8 t/m 13 juni 2020

Wij kijken terug op een hele bijzondere week, met verhalen, video’s, workshops en een live quiz over technologie. En dit alles dus helemaal online! Het gevarieerde programma is goed ‘bezocht’, via de website en de DTW- social media kanalen. Om na te genieten en ter inspiratie sturen we je hierbij een korte impressie van de week.

4 juni 2020

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dat er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week zou plaatsvinden, was al duidelijk. Maar om de DTW-missie te benadrukken en geen enkele kans te verliezen het belang van technologie voor onze maatschappij te benadrukken, is er dit jaar wel een online-editie. Van 8 tot en met 13 juni, de oorspronkelijke data van de Dutch Technology Week, staat nu de DTW2020 Online op de agenda. “In deze bijzondere tijd is er alle reden voor een bijzondere Dutch Technology Week” zegt projectmanager Monique de Wit. “Online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.”

25 mei 2020

DTW2020 online

Dit jaar is er geen fysieke Dutch Technology Week, maar een online editie: van 8 tot en met 13 juni staat de DTW2020 Online op de agenda. In deze bijzondere tijd een bijzondere Dutch Technology Week: online zetten we technologie één week lang in het zonnetje.

Technologie is niet weg te denken uit ons dagelijks bestaan, ons leven en werken. Ook nu ontstaan initiatieven waarin een hoofdrol is weggelegd voor technologie, innovatie en samenwerking.

24 maart 2020

DTW2020 geannuleerd

Helaas zijn we de afgelopen weken met elkaar in een hele bijzondere situatie gekomen, we werken vanuit thuis, houden 1,5 meter afstand tot elkaar en beperken onze sociale contacten noodgedwongen zo veel mogelijk.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op: eind vorige week waren we nog in overleg of en hoe de DTW2020 eventueel doorgang kon vinden. Inmiddels is het duidelijk dat het dit jaar geen haalbare kaart meer is. Het kabinet heeft verdergaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus en alle evenementen  tot 1 juni afgelast. Dit heeft ook grote gevolgen voor de DTW2020: het is niet reëel om 8 juni het startsein te geven voor een week vol feestelijkheden en events rondom ons thema technologie. De DTW2020 gaat dan ook niet door.

12 maart 2020

Astronaut Mindy Howard gaat strijden voor meer diversiteit in de tech

Toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt in 2020 een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven met 2000 leden.

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet.

4 maart 2020

Rabobank nieuwe partner voor Dutch Technology Week

In maart 2020 tekende Rabobank voor een driejarige verbinding als partner aan de Dutch Technology Week (DTW). Het partnership zorgt voor een financiële impuls en inhoudelijke aanvulling op het DTW-programma.

De Dutch Technology Week heeft als doel het versterken van de Nederlandse hightech-sector. Door successen te delen en trots en bewustzijn te creëren moet meer talent worden aangetrokken voor deze sector. “Brainport heeft een gigantische aantrekkingskracht op bedrijven en kenniswerkers. En dat is ontzettend belangrijk. Want laat daar nou een van de grootste uitdagingen liggen voor deze regio: het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers,” licht Gerard Zwartkruis, directeur Rabobank, toe.

Onze partners