DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
Datum Donderdag 3 juni
Tijd 11:00 Eindtijd 11:45
Locatie online
Doelgroep Leerlingen basisonderwijs
Taal Nederlands

Gratis toegang
Registreren verplicht

Wat is je DNA en waarom is het belangrijk?

Pop-up wetenschapper Bas Rosier
Wat is je DNA en waarom is het belangrijk?

Overal in jouw lijf zit DNA. Wetenschappers noemen het een molecuul en een dubbele helix, maar eigenlijk is het een mini-sliert spaghetti met belangrijke informatie. Ons DNA is veel kleiner dan een haartje, maar zorgt er wel voor dat we lijken op onze broers en zussen, en dat de een blauwe ogen heeft en de ander groene. Door DNA weten we nu dat we eigenlijk best veel op bananen lijken, en waarom sommige mensen liever geen melk van koeien drinken.

Pop-up wetenschapper Bas

Biomedisch technoloog Bas Rosier legt DNA onder het vergrootglas op donderdag 3 juni vanuit De Ontdekfabriek. Kijk online mee en stel je vragen. Aan de hand van veel videomateriaal vertelt hij wat DNA is en waar het zit in je lichaam. We zien hoe wetenschappers DNA bekijken met een speciale microscoop, en wat er gebeurt als je een heel klein stukje van je DNA verandert.

De presentatie van Bas duurt ongeveer 45 min, is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar !

Inschrijven met je klas kan via deze link.

Gerelateerde events

Maandag 31 mei en meer
Maandag 31 meiDinsdag 1 juniWoensdag 2 juniDonderdag 3 juniVrijdag 4 juniZaterdag 5 juni

Philips Museum – Geocache langs 130 jaar Philips

Speciaal voor de DTW heeft het Philips Museum een bijzondere wandelroute uitgestippeld. De route neemt je mee langs 5,5 kilometer en 130 jaar Philips-(techniek)geschiedenis. Van het standbeeld van Anton Philips bij station Eindhoven Centraal en het NatLab in Strijp tot natuurlijk het Philips Museum.

Vrijdag 4 juni

Van het heelal tot luchtvervuiling, ruimtevaart in een uur!

In dit webinar neemt Kees Buijsrogge, directeur Ruimtevaart van TNO, basisschoolleerlingen (7-9 jaar oud, groep 4+5) mee de ruimte in. Wat weten we eigenlijk allemaal over het heelal? Hoeveel sterren en planeten zijn er? Is er buitenaards leven? En hoe weten we dit dan precies?

Woensdag 2 juni

PSV Brainport Scholenchallenge

Scholen in de Brainport regio doen mee met de PSV Brainport Scholenchallenge ‘Ontwerp de club van de toekomst, PSV in 2030’.

Onze partners