DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
DTW Talks
Datum Vrijdag 4 juni
Tijd 09:00 Eindtijd 09:25
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact Samenwerkende partners DTW
Michelle van Breugel
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

Wereldspelers in automotive over de toekomst van mobiliteit

Als je mensen vraagt naar onze economische kracht dan wordt steevast onze landbouw genoemd gelijk gevolgd door de haven van Rotterdam, Schiphol en bloemen. Zelden hoor je automotive. En toch als je naar de cijfers kijkt en zou inzoomen op een willekeurige auto, of het nu een BMW of een Toyota is, dan zal je verbaasd zijn hoeveel onderdelen een Nederlands label hebben.

We produceren als land dan wel niet veel auto’s, maar Nederland heeft heel veel belangrijke toeleveranciers binnen haar grenzen. Bedenk bijvoorbeeld dat alle auto’s chips uit Nijmegen bevatten maar ook automatten, hoogwaardige autolakken, navigatiesoftware en panoramische daken komen uit Nederland. Maar nog belangrijker: sinds enkele jaren timmert het bedrijf Lightyear hard aan de weg met de ontwikkeling van een volledig elektrische auto die kan rijden op de energie van de zon. Ze wonnen als studententeam van de TU/e als eerst in 2013 met hun eerste familiewagen op zonne-energie, Stella, de World Solar Challenge in Australië. Inmiddels is het een bedrijf waar meer dan 150 enthousiaste medewerkers werken aan de volgende generaties zonneauto’s. NXP heeft studententeams altijd gesponsord en geholpen en is ook nu weer betrokken bij Lightyear als bedrijf.

Tijdens deze DTW Talk vertellen Maurice Geraets (Executive Director, NXP) en Tom Selten (Business Development Lead, Lightyear) meer over deze samenwerking en geven hun visie op de toekomst van mobiliteit.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

Terugkijken

Gerelateerde events

Onze partners