DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
DTW Talks
Datum Dinsdag 1 juni
Tijd 09:00 Eindtijd 09:25
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact DTW
Michelle van Breugel
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

Mensgerichte wearables

Als we nu eens ziekten konden voorkomen met een oplossing die intuïtief werkt? Een oplossing met een menselijke touch die ons overal helpt, waar we ook zijn en waar we ook naartoe gaan.
Uitdagingen op het gebied van welzijn en gezondheid, zoals leefstijlziekten, vergrijzing en persoonlijke veiligheid, vragen om oplossingen op maat die onopvallend kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk. Er is on-body sensing en actuating met directe connectiviteit tussen het menselijk lichaam en digitale netwerken (Internet of Things) nodig.

Bij TNO/Holst Centre doen we onderzoek naar, en ontwikkelen we flexibele en geprinte, dunne elektronica voor onzichtbare integratie van dergelijke sensing- en actuatingtechnologieën in wearables. Charlotte Kjellander vertelt meer over de door TNO ontwikkelde concepten die voorzien in de behoeften van de mensgerichte gezondheidszorg. Zoals bijvoorbeeld slimme pleisters die de vitale functies op afstand monitoren zodat patiënten thuis kunnen herstellen van een operatie in plaats van in het ziekenhuis. Of bijvoorbeeld slimme kleding die het stressniveau detecteert en via vibrotactile touch feedback de gebruiker intuïtief rustiger en dieper laat ademhalen.

Charlotte Kjellander, Research Scientist in Wearable Electronics bij TNO, neemt je mee in de wereld van mensgerichte wearables. Inschrijven kan via deze link.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

 

Gerelateerde events

DTW Talks
Maandag 31 mei

Bedrijfsleven: belang van samenwerking met het onderwijs

Slimme mobiliteit, duurzame energie, slimme zorg. Voor een leefbare toekomst werken we met elkaar aan deze en nog veel meer innovaties. Goed geschoolde technici, creatieve geesten, ict-er, installateurs, ze zijn nu en in de toekomst keihard nodig.

DTW Talks
Woensdag 2 juni

The making of ‘Whether a Wall’

Het slotstuk van Koningsdag 2021
Chagall, electronic music producer & performer samen met David Middendorp, choreograaf bij Another Kind of Blue en Sioux creëerden de finale voorstelling voor Koningsdag 2021 in Eindhoven. Dat resulteerde in een unieke voorstelling van muziek, dans en drones.

Donderdag 3 juni

Minicollege Philips Museum – De fascinatie van innovatie

Je hoort de term zo vaak: innovatie. Maar wat is het eigenlijk? En waar moet je op letten als je een innovatie op de markt wilt brengen? Aan welke innovaties heeft Philips gewerkt, wat zijn de successen en wat zijn de flops? In dit minicollege hoor je het van binnenuit.

Onze partners