DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
DTW Talks
Datum Dinsdag 1 juni
Tijd 09:00 Eindtijd 09:25
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact DTW
Michelle van Breugel
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

Mensgerichte wearables

Als we nu eens ziekten konden voorkomen met een oplossing die intuïtief werkt? Een oplossing met een menselijke touch die ons overal helpt, waar we ook zijn en waar we ook naartoe gaan.
Uitdagingen op het gebied van welzijn en gezondheid, zoals leefstijlziekten, vergrijzing en persoonlijke veiligheid, vragen om oplossingen op maat die onopvallend kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk. Er is on-body sensing en actuating met directe connectiviteit tussen het menselijk lichaam en digitale netwerken (Internet of Things) nodig.

Bij TNO/Holst Centre doen we onderzoek naar, en ontwikkelen we flexibele en geprinte, dunne elektronica voor onzichtbare integratie van dergelijke sensing- en actuatingtechnologieën in wearables. Charlotte Kjellander vertelt meer over de door TNO ontwikkelde concepten die voorzien in de behoeften van de mensgerichte gezondheidszorg. Zoals bijvoorbeeld slimme pleisters die de vitale functies op afstand monitoren zodat patiënten thuis kunnen herstellen van een operatie in plaats van in het ziekenhuis. Of bijvoorbeeld slimme kleding die het stressniveau detecteert en via vibrotactile touch feedback de gebruiker intuïtief rustiger en dieper laat ademhalen.

Charlotte Kjellander, Research Scientist in Wearable Electronics bij TNO, neemt je mee in de wereld van mensgerichte wearables. Inschrijven kan via deze link.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

 

Terugkijken

Gerelateerde events

Onze partners