DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
Datum Zaterdag 5 juni
Tijd 12:00 Eindtijd 17:00
Locatie online
Doelgroep Fans
Leerlingen basisonderwijs
Leerlingen voortgezet onderwijs
Studenten
Professionals
Taal Nederlands

Gratis toegang
Registreren verplicht

LevelUp Game-Opportunity’s Game-Playground

Game-Playground. Dit is de plek waar jongeren die affiniteit hebben met gamen elkaar kunnen vinden en waar volwassenen kunnen ervaren hoe sociaal verbindend en stimulerend gamen kan zijn. We organiseren toernooien met allerlei verschillende games waar gamers en niet-gamers elkaar kunnen uitdagen.

Game-Opportunities. Bij dit onderdeel ervaar je dat gamen ook een middel is waarmee je competenties en vaardigheden kunt ontwikkelen. Voor veel kinderen en jongeren draagt gamen bij aan het ontwikkelen van executive functies. Daarnaast leren gamers bijvoorbeeld veel over innovatieve technieken en taal, waardoor dit alles bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling richting studiekeuzes, carrièrekansen en de arbeidsmarkt.

Programma

Game-Opportunities:

  • Online escape room: Global Warning. Speel de demo en luister naar het verhaal van de makers hoe zij  de escape room laten aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water.
  • Kun je fijner leren door te gamen? Fontys studenten hebben hier onderzoek naar gedaan en een van de onderzoeksvragen was: ‘Kan een game het onderwijs verbeteren of leuker maken?’ Tijdens LevelUp presenteren ze hun conclusies.
  • Let’s play let’s talk. Hier wordt een gesprek gevoerd aan de hand van een game. De dialoog staat centraal en de game is de springplank daar naartoe. Elementen uit de game worden zo aangehaald om te praten over thema’s uit ons leven en zo wellicht ook de game weer anders te zien. Denk hierbij aan onderwerpen uit de politiek, maatschappij, wetenschap en psychologie.
  • Workshop dungeons & dragons, bordspellen voor je brein.
  • ‘Streaming the past’ door Value Foundation. Universitaire wetenschappers leiden reizen naar het verleden via games. Volg de livestream en chat mee over de geschiedenis, zo heb je gelijk een toffe geschiedenisles te pakken!

Inschrijven via https://levelup-gaming.nl/opportunities-2021/

Game-Playground:

  • Daag jezelf uit en speel de escape room demo Global Warning via https://levelup-gaming.nl/playground-2021/
  • Queer Arcana, theater voor uitvoerende kunsten met een mix van dungeons & dragons, drag en improvisatie theater.
  • Minecraft werkplaats, bouw mee in de Minecraft werkplaats vanuit het DigiLab!
  • De eerste finales van Omega Cup social spring, inschrijving is nog mogelijk.
  • Speel meer dan 7000 MSDOS games. Speel, PacMan, Mario, Tetris, Pong, DOOM en nog veel meer!

Inschrijven via https://levelup-gaming.nl/playground-2021/

LevelUp focust zich op het inzetten van gamen voor sociale verbinding, talentontwikkeling en innovatie. We bieden een podium aan o.a. ondernemers, gamers en jongerenwerkers om hun visie op gamen met jong en oud te delen, met een mix van educatie, zorg, kansen en playtime. Laat je inspireren en verrassen door de verschillende lezingen, virtual reality- en game-toepassingen.

Gerelateerde events

Onze partners