DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
DTW Talks
Datum Maandag 31 mei
Tijd 09:00 Eindtijd 10:15
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact Dutch Technology Week
Monique de Wit
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

Kickoff DTW – Students on stage

Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW. De 10e editie van de DTW trappen we maandag 31 mei digitaal af met ‘Students on Stage’. Vanuit de High Tech Campus verzorgen studenten van het Summa College, Fontys Hogescholen en de TU/e deze kickoff.

Onder de bezielende leiding van Anne-Marie Fokkens krijgen wij een inkijkje in de projecten waar studenten het afgelopen jaar mee bezig waren. Bijvoorbeeld:

  • Een auto van afval, Luca. Omdat de jonge generatie vindt dat wij onverstandig met onze grondstoffen omgaan. Matthijs en Lisa, studententeam TU/ecomotive gaan het gesprek aan
  • Praktijkonderwijs via Teams, het kon en kan gewoon. Kijk live mee met een proef van Summa Laboratorium studenten Wies en Britt
  • Welke maatschappelijk relevante stages die aansluiten bij speerpunten van de Brainport regio deden Fontys studenten dit jaar

Laat u inspireren en verwonderen door deze jonge mensen, die het afgelopen jaar verrassend veel realiseerden! En let op: uw technische kennis wordt getest door deze helden.

Aanmelden kan via deze link.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

Terugkijken

Gerelateerde events

Maandag 31 mei en meer
Maandag 31 meiDinsdag 1 juniWoensdag 2 juniDonderdag 3 juniVrijdag 4 juni

Workshop Sonic Pi

Leerlingen leren in deze workshop hoe ze een elektronische dance-track kunnen maken met programmeertaal. Hoe kunnen leerlingen technologie (in dit geval; de vreemde taal ‘programmeren’) voor zich laten werken en daarbij hun volledige creativiteit laten stromen.

Vrijdag 4 juni

Minicollege Philips Museum – Van radiolamp tot ledlamp

Wat is het verschil tussen een radiolamp en een ledlamp? En welke belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis van de elektronica hebben geleid tot de lamp hoe we hem nu gebruiken? En hoe werkt een ledlamp eigenlijk precies? Schuif aan bij dit minicollege en kom het allemaal te weten.

Maandag 31 mei en meer
Maandag 31 meiDinsdag 1 juniWoensdag 2 juniDonderdag 3 juniVrijdag 4 juniZaterdag 5 juni

Philips Museum – Geocache langs 130 jaar Philips

Speciaal voor de DTW heeft het Philips Museum een bijzondere wandelroute uitgestippeld. De route neemt je mee langs 5,5 kilometer en 130 jaar Philips-(techniek)geschiedenis. Van het standbeeld van Anton Philips bij station Eindhoven Centraal en het NatLab in Strijp tot natuurlijk het Philips Museum.

Onze partners