DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
Datum Woensdag 2 juni
Tijd 15:30 Eindtijd 17:00
Locatie online
Doelgroep Fans
Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact Fontys, imec, TNO, TU/e, Eindhoven Engine
Moniek Falck
Moniek.Falck.ext@imec.nl

Gratis toegang
Registreren verplicht

Hoe blijven we met de inzet van slimme technologieën vitaal in ons werk?

Ons leven is de afgelopen decennia sneller veranderd dan ooit tevoren. Nieuwe technologieën hebben daarbij een grote rol gespeeld: van de introductie van, eerst nog, mechanische machines tot de personal computers en de connected world van vandaag.

Deze veranderingen hebben echter ook een nadelige impact op onze vitaliteit: we worden fysiek steeds inactiever en worden meer geconfronteerd met stress. Nieuwe technologieën als digitalisering, big data, en kunstmatige intelligentie zouden deze negatieve effecten kunnen vergroten. Echter, deze technologieën hebben ook een groot potentieel om een vitale leefstijl op een gepersonaliseerde en manier te ondersteunen.

Technologie slim inzetten op vitaliteit
Fontys, imec, TNO, TU/e (FITT) en Eindhoven Engine werken – binnen een sterk regionaal ecosysteem – samen in o.a. het POWEr FITTing project, teneinde hun uitgebreide kennis en ervaring te combineren tot concrete, innovatieve en doeltreffende oplossingen voor een vitale werkomgeving. Nieuwe technologieën om de werkende mens, en zijn behoeften, écht centraal te zetten worden hierin onderzocht en ontwikkeld.

Volg onze live talkshow rondom vitaliteit op de werkplek
In een live talkshow op 2 juni van 15.30 uur tot 17.00 uur praten we u bij over de laatste stand van zaken, delen we visies op de toekomst van ons werken en de rol van technologie daarin. Daarnaast kunt u (live) demo’s zien van de innovaties die nu al in ontwikkeling zijn voor een ‘slimme werkomgeving’. Kortom, een kijkje in de keuken van innoverende organisaties, bedrijven en kennisinstellingen in de regio. De link om aan te melden volgt snel.

Dit programma is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de FITT-partners, de partners binnen de Workplace Vitality Hub (Fontys, imec, TNO, TU/e samen met High Tech Campus en Twice), het Eindhoven Engine programma PowerFITTing en het Vitality Living Lab initiatief.

Gerelateerde events

Zaterdag 5 juni

Drive Thru Dag van de Techniek 2021

De Dag van de Techniek De Langstraat was de afgelopen jaren een van de highlights van de Dutch Technology Week in Midden-Brabant. Dit jaar wordt het dat vast weer, maar dan in iets aangepaste vorm. De Dag van de Techniek is dit jaar DRIVE THRU!

Maandag 31 mei

Voorjaarsevenement Holland High Tech: innovatie & export, marktkansen over de grens

Bijdragen aan innovatieve oplossingen voor Energie, Duurzaamheid en Digitalisering in Duitsland en Frankrijk.

Dinsdag 1 juni

LevelUp Game-Talks

Game-Talks is de plek waar je kennis kan ophalen over de verschillende mogelijkheden van gamen. De sprekers op dit online event hebben zeer uiteenlopende achtergronden en zullen vanuit verschillende invalshoeken een presentatie geven rondom gamen.

Onze partners