DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
Datum Dinsdag 1 juni
Locatie online
Doelgroep Leerlingen voortgezet onderwijs
Taal Nederlands

Toegang: 95 euro
Registreren verplicht

Drone Cup Finals

De Drone Cup Finals heeft dit jaar een primeur, in het kader van ‘oplossingsgericht denken’: een volledig online editie waaraan alle VO-scholen in Nederland mee kunnen doen. Met een toffe quiz, een spreker over drones, mini-games en de bekendmaking van de Behendigste Drone Piloot.

Waarom zou je meedoen?
• Het leereffect is groot; samen met de leerlingen wordt er veel geoefend met de 21st century skills. De leerlingen moeten plannen en samenwerken, zijn oplossingsgericht bezig en werken aan creatief/kritisch denken en handelen. En om nog wat meer uitdaging te bieden, doen ze dit onder tijdsdruk!
• De leerlingen zijn bezig met techniek, de leerkracht krijgt inspiratie voor het integreren van nieuwe technologie in de lessen.
• Op dit punt in het schooljaar, en zeker dít schooljaar, kunnen de leerlingen wel een opsteker en wat teambuilding gebruiken. Daarom zet de Drone Cup Finals juist daar extra op in, naast techniek en drone-vaardigheden!

De online editie van Drone Cup Finals vindt plaats op 1 juni 2021, tijdens de Dutch Technology Week. Perfecte timing dus! Er zijn 20 plekken beschikbaar en alle VO-scholen kunnen meedoen.

Behalve het aanmelden van de school hoeft er niets geregeld of voorbereid te worden. Het evenement vindt plaats via Teams, een programma waar iedereen (noodgedwongen) ondertussen wel bekend mee is.

Klinkt mooi, maar hoe gaat dat in zijn werk?
Het enige dat moet gebeuren om alles in werking te stellen is een mailtje sturen naar danielle@futuremindz.nl. Wanneer de school is aangemeld, gaat er een Drone Cup Finals-pakket op de post, à € 95 incl. BTW. Eén doos bevat materiaal voor een groep van 25 leerlingen.

Op dinsdagochtend 1 juni om 09.30 uur sluit je door middel van een link aan bij het online event. De finaledag duurt tot ongeveer 12.00 uur. Gedurende deze finaledag:
• is er een spreker over drones en drone-racen,
• spelen we een quiz,
• spelen we mini-games met drones (uit het pakket),
• wordt de winnaar Behendigste Drone Piloot bekend gemaakt.

Meld je aan bij danielle@futuremindz.nl

Gerelateerde events

Onze partners