DTW on Facebook DTW on Instagram DTW on Twitter DTW on LinkedIn DTW on Youtube
DTW Talks
Datum Vrijdag 4 juni
Tijd 09:45 Eindtijd 10:10
Locatie online
Doelgroep Studenten
Professionals
Taal Nederlands
Contact DTW partners
Michelle van Breugel
info@dutchtechnologyweek.com

Gratis toegang
Registreren verplicht

AI – over techniek en ethiek 

AI gaat een grote impact hebben op de manier waarop we leven, werken en organiseren. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen en perspectieven daarover te raadplegen. Alleen op die manier kunnen we een toekomst vormgeven die eerlijk, veilig en inclusief is. Daarbij is ethiek even belangrijk als techniek.

Jim Stolze is tech-ondernemer en startte een online leerplatform waarop een speciale AI-Cursus voor de regio Brainport Eindhoven is gelanceerd.

Jim gaat aan de hand van een deepfake demo van TU/e studententeam Serpentine AI, in gesprek over wat AI anders maakt dan voorgaande doorbraak technologieën:
– Is het ook niet een beetje hype?
– Wat zijn voorbeelden uit bedrijfsleven
– Maar moeten we niet bang zijn voor AI?
– Maar moeten we het niet reguleren?
– Welke skills worden belangrijk?

Serpentine is een studenten team van de TU Eindhoven dat zich focust op het ontwikkelen van artificiële intelligentie (AI). Door te ontdekken hoe een bepaalde AI techniek precies werkt, kan Serpentine de algoritmes eventueel verbeteren en proberen misbruik ervan tegen te gaan.

Geïnteresseerd? Meepraten? Schrijf je in voor deze online DTW Talk via deze link.

DTW Online Podium
Tijdens DTW wordt deze talk uitgezonden op het DTW Online Podium. Een 3D online omgeving waarin interactie met sprekers mogelijk is via een chat. Op dit Online Podium kan na afloop worden genetwerkt op het netwerkplein en wordt door sprekers of collega’s van de sprekers nog met u nagepraat. U kunt er zelf vragen stellen aan uw mededeelnemers en u kunt mededeelnemers uitnodigen voor één-op-één gesprekken. En dit in het unieke beeld van Het Klokgebouw in Eindhoven, in ‘normale’ tijden ‘the home of Dutch Technology Week’.

Terugkijken

Gerelateerde events

Onze partners