ING PARTNER DTW

Innovatie
Vernieuwing verbetert de concurrentiepositie van Nederland, creëert werkgelegenheid en stimuleert daarmee de groei. Met een hoge concentratie van vooraanstaande universiteiten en technologische bedrijven beschikt Nederland over de juiste ingrediënten om voorop te lopen als innoverend land. Innovatie is maatschappelijk en economisch van groot belang. 

Innovatie en ING
ING vindt innovatie ongelofelijk belangrijk; iedere ondernemer zou actief bezig moeten zijn met continue vernieuwing van zijn bedrijf en dienstverlening. Daarom zetten wij ons in om innovatie te stimuleren en waar mogelijk te faciliteren. Dit doen we bijvoorbeeld door inspiratie te bieden en door gezamenlijk met onze klanten het thema innovatie te bespreken.  Zo toont ING zich betrokken bij de toekomst van de Nederlandse economie. Wilt u weten hoe uw regio scoort op innovatie? ING Economisch Bureau heeft de Innovatie Index gepubliceerd met daarin een innovatie score per provincie.  

Industrie
De industrie is een van de meest dynamische sectoren van Nederland en een aanjager van innovatie. De sector creëert directe en indirecte werkgelegenheid, levert circa 60% van onze export en 60% van de private R&D-uitgaven in Nederland komt vanuit de industrie. De industrie kan ook op langere termijn groeimotor van de Nederlandse economie blijven. Lees meer over de groeikansen in het rapport ‘My Smart Industry’ en ‘Toeleveren aan de High Tech industrie’ van ING Economisch Bureau.

Eén van de kansen voor de sector is het aanbieden van meer dienstverlening rondom de producten die verkocht worden, Product as a Service (PaaS). Uiteindelijk kan het business model hierdoor veranderen. De publicatie 'Van productverkoop naar duurzame klantoplossing' gaat daar dieper op in en kunt u hier downloaden. 

Sponsoring Dutch Technology Week
Door het sponsoren van de Dutch Technology Week  laat de ING zien dat wij het thema innovatie en de Nederlandse industrie belangrijk vinden voor de toekomst van Nederland. Tijdens de Dutch Technology week organiseert ING in samenwerking met partners FME, Koninklijke Metaalunie en VNO NCW vier IndustrieTOP’s (21, 22, 23 mei).  

*De IndustrieTOP is een exclusief event en uitsluitend toegankelijk voor deelnemers op managementniveau binnen de (maak)industrie.