DATE

Saturday 25 May 2019

TIME

10:00-17:30

LOCATION

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam 

PARKING

Kijk op de website van NEMO voor de bereikbaarheid

TARGET AUDIENCE

professional
student
junior
kid
fan

CONTACT

NEMO Science Museum
 

020-5313233
info@e-nemo.nl
www.nemosciencemuseum.nl/nl/

free access

no registration required

Gratis bezoek aan NEMO

MAKE TECH YOURS wil zoveel mogelijk Nederlanders laten zien dat technologie overal om hen heen is. Op zaterdag 25 mei, in de Dutch Technology Week, kun je daarom gratis zien en ervaren wat tech is bij het NEMO science museum. Het aantal kaarten is beperkt, dus zorg dat je jouw gratis kaartje op tijd bemachtigd!
 

Bestel hier jouw gratis toegangskaart

 

NEMO science museum
In NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. Onderzoek vijf verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Ga zelf aan de slag en vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat. Na een bezoek aan NEMO is een knetterende trui of een regenboog nooit meer hetzelfde.

Nieuwe technologie heeft een enorme impact op onze levens, en dat wordt de komende jaren alleen maar groter. Grote veranderingen staan ons te wachten, in de gezondheidszorg, het onderwijs, in onze privacy, veiligheid, mobiliteit, voeding, landbouw, energie en in ons werk. Zonder een drastische verandering zal er straks onvoldoende draagvlak zijn voor technologische ontwikkeling, is er onvoldoende geld voor technologie-onderwijs en zijn er onvoldoende technische vakmensen opgeleid. Bereid je voor op een toekomst vol tech en bezoek het NEMO science museum.
 

Speciale tech activiteiten
Omdat de openstelling van NEMO onderdeel is van de Dutch Technoly Week, zijn er twee speciale demonstraties die meerdere keren per dag worden gedaan.
 

Spannende stroom
Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit.
KettingreactieEen bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende dominostenen. Welkom in de wereld van potentiële- en kinetische energie. De Kettingreactie is een demonstratie over actie/reactie en oorzaak/gevolg en wordt meerdere keren per dag gegeven.