dutch technology week june 4 - june 9 2018

AAE

The Art of Mechatronics 
AAE is, sinds de oprichting in 1976, een geavanceerde hightech machinefabrikant met een internationale reputatie, gevestigd in Helmond. Binnen de onderneming zijn uiteenlopende vakgebieden gebundeld; van mechatronica tot diverse fijnmechanische productietechnieken. Met ruim 190 gemotiveerde medewerkers vervaardigen we producten, onderverdeeld in drie business units, te weten hoogwaardige high precision parts, machines op maat in proto and serial systems, en ons eigen product printing and assembly automation (onder de merknaam Grauel). Daarnaast vervaardigen we 100% klantspecifieke special machines. Door kennis van techniek en puur vakmanschap te combineren met gepassioneerde mensen vinden wij oplossingen die naadloos op de wensen van onze klanten aansluiten. Samen ontwikkelen is samen denken, durven, doen. Daar ligt onze kracht.  

• High Precision Parts: kwaliteitsvakwerk op het gebied van verspanen, plaatwerk, constructie, microlaser snijden en- lassen en 3D metaal printen.

• Proto and Serial Systems: de ontwikkeling, productie en het testen van OEM systemen en modules, van prototype tot seriebouw.

• Printing and Assembly Automation (onder de merknaam Grauel): totale automatiseringsoplossingen op het gebied van bedrukken en assembleren.

• Special machines: unieke, 100% klant specifieke machines.

De mens centraal
AAE is een kennisbedrijf en daarmee zo succesvol als haar medewerkers; zij maken het verschil. De cultuur van AAE wordt gekenmerkt door een open, informele sfeer en platte ogranisatie met korte communicatielijnen. Een professioneel team van zeer betrokken en enthousiaste collega’s werkt samen aan complexe technologische innovaties en uitdagingen. Hierbij krijgen medewerkers alle ruimte voor initiatief en ontplooiing.

Partner DTW 
AAE is door de jaren heen sterk betrokken geraakt bij opleidingstrajecten op diverse niveaus en in verschillende studierichtingen. Wij werken nauw samen met scholen en opleidingsinstituten in de Brainport regio. Zo bieden we leerlingen en studenten de mogelijkheid om kennis te maken, te leren en praktijkervaring op te doen in tal van technische vakgebieden. Dit begint al in een vroeg stadium door onze bijdrage aan tal van iniatieven om de jeugd te interesseren en enthousiasmeren voor techniek, waaronder de DTW.

De DTW is een week die mensen vertelt over en interesseert voor techniek. Omdat wij ontzettend trots zijn onze prestaties op high tech gebied binnen de Brainport Regio, zijn wij voor het 6ee jaar op een rij partner van de DTW. Wij vinden het belangrijk om iedereen, van jong tot oud, de mogelijkheid te geven techniek te laten beleven en kennis te laten maken met alle technologische innovaties uit de regio. 

Deelname aan Hightech Ontdekkingsroute 2017
AAE neemt ook in 2017 deel aan de ontdekkingsroute.
Je beleeft de wereld van High Tech Helmond-De Peel en neemt een kijkje in de keuken van Mechatronica, Automotive, Food, Textiel en Defensie! Ook dit jaar bundelen we onze krachten en kun je je verwonderen over deze werelden op één locatie, bij MCM en HVL in Liessel - Deurne. Innovatie, Interactie en Inspiratie komen op zaterdag 20 mei 2017 samen op de Hotspot High Tech Helmond - De Peel, Hier zijn deze dag ruim 40 onderwijsinstellingen en technologische bedrijven uit de regio vertegenwoordigd. Op deze manier laten we zien hoe leuk het is om met de techniek van de toekomst te werken.

Lees meer over AAE